Personal Branding

Mensen praten graag en veel. Over het werk, het weer, hun nieuwe huisdier en ja, ook over zichzelf. Maar lang niet altijd staat praten gelijk aan communiceren. Een waterval aan woorden betekent niet automatisch dat de kern van het verhaal daarmee duidelijk(er) wordt. Sterker nog, de interpretatieruimte die daardoor wordt gecreëerd, kan vervolgens gemakkelijk worden ingevuld door aannames. Met alle gevolgen van dien.

 

Wil je jezelf in de markt zetten en jezelf als merk positioneren, moet je kunnen communiceren. Maar dan wel op een manier die helder en duidelijk is. En daardoor eenvoudig is te onthouden en door te vertellen.

De belangrijkste vragen die je je moet stellen

WIE BEN IK?

Wie je nu bent is een optelsom van tal van factoren zoals achtergrond, opvoeding en hetgeen je allemaal hebt meegemaakt. Het heeft je gemaakt tot wie bent. Of althans wie je denkt te (moeten) zijn.

In dit stadium is het belangrijk op zoek te gaan naar jouw authentieke IK. Naar de persoon die je van nature bent. Want dat, zo blijkt steeds vaker, is de sleutel tot jouw succes.

WAT ZIJN MIJN KWALITEITEN?

Iedereen beschikt van nature over een bepaalde set aan persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Deze kunnen in de loop der jaren worden uitgebreid en verbeterd. Je vaardigheden bepalen vervolgens hoe bekwaam je ermee om kunt gaan.

De manier waarop je hiermee in de praktijk omgaat, bepaalt niet alleen hoe uniek jij bent, maar ook jouw succes.

WAAROM DOE IK WAT IK DOE?

Welk antwoord zou jij geven op deze vraag? Een politiek correcte formulering waar niemand wakker van ligt? Of toch die heldere en frisse boodschap waarbij jij je onderscheidend presenteert en identificeert. Waarbij jij aantoont dat jij echt toegevoegde waarde kunt leveren?

Welke keuze zou jij nu maken en natuurlijk waarom?

Ook hier moet aandacht aan worden besteed

Elevator Pitch

Hangen mensen aan jouw lippen? Ben jij onderscheidend en kun jij anderen overtuigen van jouw kennis en kunde? Is jouw verhaal goed te onthouden en door te vertellen?

Lees meer

Website

Laat jouw website zien wie je bent en waar je voor staat? Is het een antwoord op de vragen van de bezoeker of levert het juist meer vragen op?

Lees meer

Social Media

Heb jij de volledige potentie van dit kanaal weten in te zetten om jouw merk tot volle bloei te brengen? Welke strategie hanteer je en hou je rekening met je digitale voetafdruk?

Lees meer

Storytelling

In hoeverre ben jij in staat een verhaal te vertellen waar mensen zich mee kunnen identificeren?

Lees meer

Presentatie

Een goed verhaal is een ding. Het op een overtuigende en inspirerende manier kunnen vertellen is iets anders.

Lees meer

Netwerken

Ben jij op de hoogte van de netwerkprotocollen en staat om je verhaal te delen?

Lees meer