Personal Branding

Mensen praten graag en veel. Over het werk, het weer, hun nieuwe huisdier en ja, ook over zichzelf. Maar lang niet altijd staat praten gelijk aan communiceren. Een waterval aan woorden betekent niet automatisch dat de kern van het verhaal daarmee duidelijk(er) wordt. Sterker nog, de interpretatieruimte die daardoor wordt gecreëerd, kan vervolgens gemakkelijk worden ingevuld door aannames. Met alle gevolgen van dien.

 

Wil je jezelf in de markt zetten en jezelf als merk positioneren, moet je kunnen communiceren. Maar dan wel op een manier die helder en duidelijk is. En daardoor eenvoudig is te onthouden en door te vertellen.

De belangrijkste vragen die je je moet stellen

WIE BEN IK?

Wie je nu bent als persoon of ondernemer, is een optelsom van tal van factoren zoals achtergrond, opvoeding en hetgeen je allemaal hebt meegemaakt. Het heeft je gemaakt tot wie bent. Of althans wie je denkt te (moeten) zijn.

In dit stadium is het belangrijk op zoek te gaan naar jouw authentieke IK. Naar de persoon die je van nature bent. Want dat, zo blijkt steeds vaker, is de sleutel tot jouw succes.

WAT ZIJN MIJN KWALITEITEN?

Ieder mens beschikt van nature over een bepaalde set aan kwaliteiten, die net zo uniek zijn als een vingerafdruk. Maar lang niet iedereen is hiervan op de hoogte of weet hoe deze succesvol in te zetten.

Dit is echter wel belangrijk. Want hoe meer bewust je bent van je eigen kwaliteiten en de positieve effecten die hiervan uitgaan op anderen, hoe beter je in staat bent om daardoor in je eigen kracht te komen.

WAAROM DOE IK WAT IK DOE?

Welk antwoord zou jij geven op deze vraag? Een politiek correcte formulering die niemand begrijpt of nog erger waar niemand van wakker van ligt? Of toch die heldere en frisse boodschap waarbij jij je op een onderscheidende manier kunt identificeren en presenteren? En waarbij jij aantoont dat jij echt toegevoegde waarde kunt leveren?

Welke keuze zou jij nu maken en natuurlijk waarom?

Maar ook hier moet je aandacht aan besteden

Elevator Pitch

Hangen mensen aan jouw lippen? Ben jij onderscheidend en kun jij anderen overtuigen van jouw kennis en kunde? Is jouw verhaal goed te onthouden en door te vertellen?

Lees meer

Website

Hoe zit het met jouw etalage? Laat jouw website zien wie je bent en waar je voor staat? Is het een antwoord op de vragen van de bezoeker of levert het juist meer vragen op?

Social Media

Heb jij de volledige potentie van dit kanaal weten in te zetten om jouw merk tot volle bloei te brengen? Heb je inzage in je strategie? En hou je wel rekening met je digitale voetafdruk?

Storytelling

In hoeverre ben jij in staat een verhaal te vertellen waar mensen zich mee kunnen identificeren?

Lees meer

Presentatie

Een goed verhaal is een ding. Het op een overtuigende en inspirerende manier kunnen vertellen is iets anders.

Netwerken

Kom jij wel eens op een netwerk evenement? En ben jij op de hoogte van de do’s en dont’s die er gelden?

Lees meer