Presentatie

Stel je hebt de keuze uit twee identieke cadeaus. De een is ingepakt in bruin papier de ander in mooi veelkleurig papier met een strik erom? Welke kies jij? De eerste of de tweede? Tien tegen een dat je gaat voor de tweede. Waarom? Heel simpel. De presentatie van het tweede cadeau oogt gewoon veel beter. En dat beïnvloedt in hoge mate je keuze. 

“Mijn verhaal is helder en duidelijk!”

Ben je al eens bij een bijeenkomst van BNI geweest? Daar stellen de aanwezigen zich elke week aan de andere aanwezigen voor. Ik heb een aantal keer deelgenomen aan een algemene bijeenkomst en hetgeen mij opviel was dat bijna iedereen begon met “Ik help…”. Op het einde van de meer dan 25 presentaties was juist dat wat mij bijbleef. Iedereen helpt. Maar met wat en wie ze nu precies allemaal helpen, ik zou het niet weten. Teveel van hetzelfde.

“Mijn verhaal is helder en duidelijk” kreeg ik desgevraagd te horen van iemand tijdens zo’n sessie. “Ik snap dan ook niet waarom dat niet bij jou blijft hangen!”.

“Klinkt jouw presentatie wellicht als een oude grammofoonplaat?”

Presenteren is niet alleen het overbrengen van een verhaal, het heeft ook alles te maken met lichaamstaal. Misschien straal je zonder het te weten desinteresse uit of klinkt jouw presentatie wellicht als een oude grammofoonplaat? Signalen die haarfijn door onze hersenen worden ontvangen en automatisch worden voorzien van een label. “Oninteressant, dit hoef je niet te onthouden” of “opletten, hier heb je wellicht iets aan”.

Wil je weten welke impact jouw presentatie heeft? Neem dan contact op.

In deze workshop(s) wordt stil gestaan bij het onderwerp Presentatie:
– Netwerken kun je leren
Zenden & Ontvangen