Wie ben je?

Het zijn slecht drie woordjes en een leesteken. Meer is het niet. Maar de impact die ervan kan uitgaan is niet te onderschatten. Tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld maar ook tijdens een netwerkgesprek kan het antwoord bepalend zijn voor succes of falen.

“Wie je nu bent is een optelsom van tal van factoren.”

“Wie ben je?’ of “Vertel een iets meer over jezelf” zijn vragen die niet zomaar worden gesteld. Het is een bewezen effectieve methode om er achter te komen wie jij daadwerkelijk bent als persoon. Welke karaktereigenschappen komen bovendrijven? En belangrijk, is er sprake van passie?

Wie je nu bent is een optelsom van tal van factoren zoals achtergrond, opvoeding en hetgeen je allemaal hebt meegemaakt. Het heeft je gemaakt tot wie bent. Of althans denkt te zijn. Of in sommige gevallen zelfs wat de buitenwereld “verwacht” te zijn.

“Ik ben Paul, 45 jaar en getrouwd. Ik heb 2 schatten van kinderen, 2 honden, 1 kat en 2 vissen.”

Met Personal Branding wordt in deze stap begonnen met het ontdoen van de rol die je jezelf hebt aangemeten. Met de gepolijste versie van jezelf. Begonnen wordt met de zoektocht naar jouw authentieke ik. Naar wie jij echt bent. Vrij van alle rollen en verplichtingen die je jezelf hebt aangemeten of laten opleggen.

Niet langer hoef je je te conformeren aan het veel gebruikte format – Ik ben Paul, 45 jaar en ik ben getrouwd. Ik heb 2 schatten van kinderen, 2 honden, 1 kat en twee vissen -. De praktijk heeft inmiddels al lang bewezen dat dit niet werkt. Het is daarnaast zonde van je tijd en moeite aangezien het niets verteld over wie jij nu werkelijk bent.

Benieuwd naar hoe jouw authentieke ik er uit ziet? Neem dan contact op.