Adopteer een ZZP-er

adopteer een zzp-erJe kunt veel over ons Nederlanders zeggen. Maar een ding is zeker, wij benne ontzettend inventief. Op diverse gebieden behoren wij bewezen tot de besten van de wereld. Watermanagement, elektriciteit en infrastructuur zijn daar klinkende voorbeelden van. En toch, ook Nederlanders zijn maar gewone mensen die de plank wel eens mis kunnen slaan. Projecten als de Fyra, de Betuwelijn en de ICT bij de overheid moeten bij eenieder nog vers op het netvlies staan. Rondom één project echter, is het nagenoeg stil. De ZZP-er. Een inventieve oplossing om al die professionals die door reorganisaties zijn ontslagen, de status van zelfstandig ondernemer te geven. Laat ze doen waar ze goed in zijn is de gedachte en de marktwerking doet de rest.

Chapeaux! Degene die dit heeft bedacht moet de gouden griffel krijgen want het leest als een goed boek. Je kijkt al met spanning uit naar uit naar deel 2. Maar zoals met veel dingen is de realiteit een stijfkoppige ezel die zijn eigen zin wil doordrukken.

Ondanks de prachtige plannen blijkt een aanzienlijk deel van de ZZP-ers het namelijk moeilijk te hebben om hun hoofd boven water te houden. Inventief als ze zijn, komen ze weliswaar met tal van oplossingen om het leed enigszins te verzachten. Maar het zijn maar lapmiddelen met een beperkte houdbaarheidsdatum.

Wat nodig is zijn structurele oplossingen. Een koerswijziging  waarbij nu eens gekeken wordt naar wat WEL mogelijk is. Zonder daarbij te vervallen in allerlei vooroordelen of ideeën zoals het korten van de Bijstand zodat mensen gedwongen worden te gaan werken.

Wat let ons om de kwaliteiten, die de doorgaans goed opgeleide ZZP-ers hebben, gewoon in te zetten. Het enige wat er voor nodig is zijn directeuren en managers die deze mensen een kans willen geven. Die als het ware ZZP-ers willen adopteren en hun daar in gaan zetten waar ze het meeste rendement opleveren. Lukt het, hebben we weer een succesverhaal te pakken. Lukt het niet, wordt niet meteen de handdoek in de ring gegooid maar gekeken wat er mis ging en wat wellicht een volgende keer verbeterd moet worden.

Wie durft? Wie trekt de stoute schoenen aan en zegt “ja, waarom niet, we proberen het gewoon!”

Deel via Social Media: