Vier veel gemaakte CV fouten

Er reageren nog steeds behoorlijk wat mensen op een vacature. Het is dus zaak om er uit te springen zodat je wordt opgemerkt. Onderstaand een viertal voorbeelden hoe het niet moet. Voorbeelden van overijverige werkzoekenden die in hun poging te imponeren juist verwarrend overkomen en daardoor buiten de boot vallen. Onderstaand vier veel voorkomende fouten alsmede een aantal tips.

1. Foutieve samenvatting
Een goede samenvatting geeft snel en duidelijk aan wie je bent. Geef duidelijk aan wat je hebt gedaan, met welke verantwoordelijkheden en met welk resultaat. Een term gebruiken als “ervaren marketing professional” zonder verdere uitleg, is veel te vaag. En verhoogt daarmee ook de kans op een afwijzing.

Zo ook een omschrijving als ‘bekroonde sales manager met een track record van het winnen van grote verkoopcontracten. Gebruik in plaats daarvan ‘sales manager met 14 jaar ervaring in zuivelproducten’. Dit is niet alleen eenvoudig te begrijpen, maar geeft ook een duidelijke beeld van wie je bent.

Tip:  Leg de focus op het benadrukken van jouw daadwerkelijk specifieke ervaring. Niet op duur klinkende titels en halve waarheden.

2. Onduidelijke werkervaring
Nogal wat CV’s worden opgezet vanuit het perspectief van de schrijver. Niet van de lezer. Het komt dan ook regelmatig voor dat recruiters na het lezen van het CV geen idee hebben wat de persoon in kwestie heeft gedaan.

Als voorbeeld het CV van een civiele ingenieur die zegt ‘ik heb de laatste drie jaar verschillende bouwprojecten geleid’. Door niet specifiek te zijn schept hij ruimte voor vragen en daarmee ook twijfel. En dit laatste betekent doorgaans een afwijzer.

Tip: Zorg dat je helder en duidelijk de precieze details en informatie over jouw werkzaamheden vermeld.

3. Over benadrukken van gedateerde ervaring
Bedrijven zoeken mensen met relevante en recente expertise. Dat je drie banen geleden met pakket X versie 2.0 hebt gewerkt kan een pré zijn. Maar als pakket X inmiddels toe is aan versie 8.1 met hele andere specificaties en functionaliteiten, heeft jouw ervaring geen meerwaarde. In tegendeel. Het zal eerder in jouw nadeel werken.

Tip:  Zorg ervoor dat jouw meest recente baan sterk uit de bus komt, ondersteund door harde feiten en cijfers.

4. Afkortingen en jargon
Het sluipt er in zonder dat je er erg in hebt. Maar je gebruikt het wel. Als je niet oplet ook in je CV. Recruiters zijn niet bekend met alle afkorting en alle jargons. En zij hebben ook niet de tijd om het te Googelen. En CV vol met dit soort zaken zal doorgaans betekenen dat je op de stapel AFWIJZEN terecht komt.

Deel via Social Media: