Leer je klanten beter kennen

Wifi Marketing

Steeds meer ondernemers bieden gratis WIFI aan. Ze doen dit vooral om hun klanten een extra service te bieden. Omdat klanten er echter anoniem gebruik van maken, lopen ze heel wat klantinformatie mis. Maar weinigen maken gebruik van de mogelijkheden die de AVG biedt door namelijk WIFI aan MARKETING te koppelen. In de praktijk blijken veel kansen en daarmee ook omzet onbenut. En dat is een gemiste kans!

 

Wifi Marketing kan op veel manieren worden ingezet:

– Om je zaak meer te profileren en meer bekendheid te genereren
– Om gebruikers kennis te laten maken met je producten
– Om trouwe klanten te belonen op een extraatje
– Om klanten te informeren over je dagelijkse aanbiedingen of ander nieuws
– Om je klantenbinding te vergroten
– Om van je gasten ambassadeurs te maken

Juist door je klanten in de watten te leggen ontstaat een win-win situatie waar beiden, ondernemer én klant, alleen maar voordelen bij hebben. Desondanks zijn er nog steeds ondernemers die blijkbaar niet wakker liggen van de voordelen van wifi marketing. Waarom?

 

Ze hebben het druk genoeg

Ondernemers die zeggen dat ze het druk genoeg hebben, kijken blijkbaar niet verder dan morgen. Maar wat als er vanaf overmorgen er opeens minder klanten komen? Druk genoeg of te druk zijn geen argumenten om niet even stil te staan bij zaken die mogelijk interessant en daardoor winstgevend kunnen zijn. Er zijn jammer genoeg meer dan voldoende voorbeelden aan te halen van goedlopende bedrijven die door verkeerde inschattingen ten onder zijn gegaan.

 

Het neemt teveel tijd in beslag

Weer zo’n dooddoener. Hoeveel tijd heeft het gekost om het nieuwe kassa systeem onder de knie te krijgen? Of die bestel applicatie? Wifi marketing kost je, als je het onder de knie hebt, een uurtje per week. En je wordt er bovendien van alle kanten mee geholpen. Ervaring leert namelijk dat de positieve feedback die je erdoor krijgt je aanzet om er nog meer je schouders onder te zetten. Je ziet in de statistieken letterlijk de groei!

 

Ik heb pas geinvesteerd in nieuwe apparatuur

“Ik ben niet geïnteresseerd. Ik heb al wifi” of “Ik heb pas geïnvesteerd in nieuwe apparatuur”. Zo maar twee voorbeelden van antwoorden die ondernemers geven. Soms zijn deze gebaseerd op aannames of indianenverhalen die ze her en der hebben gehoord. Soms ook omdat ondernemers er geen zin in hebben. Het gaat toch goed. Waarom zou ik ook maar iets moeten wijzigen?

Hoog tijd dus dat ondernemers een andere bril opzetten en gaan kijken wat het nu precies is waar ze NEE tegen zeggen.

 

Het visitekaartje van je zaak

Alles telt mee als het gaat om de uitstraling van je bedrijf. Wifi marketing kan, alleen of als onderdeel van een groter social media plan, hier nadrukkelijk aan bijdragen. Het bedrijf draait per slot van rekening op de klant. Hoe beter je hem kunt bedienen hoe tevredener hij is. Met alle positieve gevolgen van dien.

Wifi marketing wordt door steeds meer bedrijven omarmt als een simpele, klantvriendelijke en efficiënte manier om (potentiële) klanten aan zich te binden.

 

Een uitstekende tool voor social selling

Door een koppeling met Facebook en TripAdvisor gaat een wereld aan potentiële klanten voor de ondernemer open. Hoe tevredener een klant hoe meer positieve feedback via de sociale kanalen. En goed voorbeeld doet goed volgend. Daarnaast is het tevens een magneet voor goed personeel. Want wie wil nou niet werken bij een bedrijf dat hoog in de rankings staat?

 

Inspiratie opdoen bij papaz

Tegenover het station in Maastricht ligt brasserie/restaurant Papaz. De eigenaren, willen hun nieuwe bedrijf, dat gekenmerkt wordt als een gastronomische ‘fusion’ van Mediterrane gerechten met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten op basis van lokale en regionale ingrediënten, onder de aandacht brengen van een breder publiek. Ze kiezen ervoor om gebruik te maken van wifi marketing. Een keuze waarvan ze nog geen moment spijt gehad. Het gebruik en de invulling van wifi afgestemd op het gedrag van de klant, levert namelijk datgene op wat ze willen. Meer exposure, meer tevreden klanten en meer positieve feedback.

Deel via Social Media: