De 5 valkuilen van wifi

De 5 valkuilen van wifi

In elke zaak en op elk terras kom je het tegenwoordig tegen. Gratis wifi. Ondernemers willen het hun gasten zo gemakkelijk mogelijk maken. De ene keer is het dan ook volledig open en hoef je geen wachtwoord in te vullen. De andere keer is het ‘afgeschermd’ met een algemeen wachtwoord dat je zo kunt krijgen. Al deze gebruikers zijn, zeker in de wereld van big data, een latente bron van euro’s waar slimme en handige partijen op in springen. En net zoals bijvoorbeeld in de telecom wereld het geval is, hebben ook hier naast de betrouwbare partijen, de beunhazen hun intrede gedaan. Maar hoe kun je als ondernemer het kaf van het koren scheiden? Onderstaan een vijftal valkuilen waar je niet in moet trappen.

 

1. BELOFTES

Er wordt wel eens gezegd dat als het te goed klinkt om waar te zijn, het doorgaans ook zo is. Verkopers hebben maar één doel, namelijk verkopen. En daarbij halen ze alles uit de kast om het maar zo goed mogelijk te laten klinken. Ga daarom nooit over een nacht ijs. Laat het bezinken en leg het aanbod voor aan mensen die je hierin kunnen adviseren. Een handtekening is snel gezet. De gevolgen ervan zijn langdurend.

Praktijkvoorbeeld
Een horeca ondernemer heeft zijn wifi zaakjes goed op orde. Als hij zijn zaak verkoopt neemt de nieuwe eigenaar ook het wifi contract over. De nieuwe eigenaar krijgt vervolgens bezoek van een andere wifi leverancier en laat zich overtuigen van de ‘voordelen’ van deze geweldige oplossing. Hij zet zijn handtekening en voor hij er erg in heeft zit hij vast aan twee contracten. Buiten dat blijkt het veelgeprezen dashboard niet te werken op Apple en is het signaal niet sterk genoeg om het terras te bereiken.

 

2. SERVICE

“Je hoeft maar te bellen en wij lossen meteen alles op!” Klinkt goed niet waar. Totdat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Service is en blijft een essentieel onderdeel van het contract dat je hebt afgesloten. Een van de zaken waar je op kunt letten is het feit of de wifi router vanaf afstand kan worden uitgelezen en gereset. Dan hoeft er namelijk niet iemand fysiek ter plaatse komen kijken. Check ook binnen welke tijd een probleem moet worden opgelost.

Praktijkvoorbeeld
Het is vrijdagavond. De brasserie en het terras zitten helemaal vol. Een fles champagne wordt ontkurkt waarop er twee knallen volgen. Eentje van de champagne. De ander van de kurk die uitgerekend de wifi router raakt. Het gevolg laat zich raden. Geen wifi signaal meer. Meteen bellen met het bedrijf resulteert in een bandje. “Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur”. En het contract? Daarin blijkt niets te zijn opgenomen over de serviceverlening buiten kantoortijden.

 

3. APPARATUUR

Net zoals bij auto’s zijn er ook bij elektronica grote verschillen in kwaliteit en prijs. Zo heb je al een wifi router van drie tientjes. Uit de consumenten elektronica range wel te verstaan. Professionele elektronica daarentegen heeft een duidelijk ander prijskaartje. Niet vreemd omdat de apparatuur ook een duidelijk andere taak heeft. Schermen met prijzen is in deze niet zaligmakend. Ook hier blijkt dat even verifiëren om welke apparatuur het gaat, je veel kopzorgen kan besparen.

Praktijkvoorbeeld
Als gevolg van een stroomstoring worden in de meterkast bij een horecazaak alle apparaten nagelopen. Zo ook de wifi router. Ofschoon geleverd door een ‘officieel’ bedrijf, blijkt het om een goedkope prul te gaan die echter wel voor €150 in de boeken staat. Los van de prijs mist het apparaat ook nog eens de kracht om naar behoren zijn werk te doen.

 

4. KOSTEN

Als ondernemer wordt je er nogal een mee geconfronteerd. Verkopers die met alle wateren gewassen zijn. De ene keer heb je het meteen door. De andere jammer genoeg niet. En als ze je eenmaal aan de haak hebben geslagen is ook het onderwerp kosten voor hen geen probleem. Voor je het weet heb je een handtekening gezet en wordt pas bij de eerste factuur duidelijk waar je ja tegen hebt gezegd. Zorg er dan ook voor dat alles wordt gespecificeerd zodat je het door een onafhankelijke derde partij kunt laten controleren.

Praktijkvoorbeeld
De maandelijkse kosten van €45 en de éénmalige aanschaf van €55 die zijn afgesproken blijken op de eerste factuur veel hoger te zijn. Desgevraagd blijkt in de kleine lettertjes te staan dat hetgeen wordt aangeboden de absolute basis is. En dat de ondernemer ermee akkoord gaat dat de leverancier een upgrade mag doorvoeren ingeval het aantal vierkante meter van de zaak meer blijkt te zijn dan de standaard apparatuur aankan.

 

5. DATA & PRIVACY

Met de toename van de technische mogelijkheden wordt onze digitale voetafdruk steeds groter. Zonder dat wij er erg in hebben wordt ons hele leven in kaart gebracht en opgeslagen in nullen en enen. En, mits onbeveiligd zoals dat vaak het geval is in een open wifi netwerk, kunnen anderen vrij simpel met jou meekijken. En alles zien waar jij mee bezig bent. Daarnaast zijn veel apparaten afkomstig van buiten Europa en stammen nog voor de nieuwe privacy bepalingen. Ze zijn niet alleen zo lek als een mandje qua beveiliging, nagenoeg alle data verdwijnt naar het buitenland.

TENSLOTTE

Sta je op het punt om wifi in te zetten in jouw zaak of krijg je wifi aanbod en wil je er iemand naar laten kijken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies. Je kunt er alleen maar beter van worden.

 

Deel via Social Media: