Wifi. Noodzakelijk kwaad?

Loop door een willekeurige winkelstraat of neem plaats in een willekeurige horeca gelegenheid. Overal om je heen zie je tegenwoordig mensen, jong én oud, die bezig zijn met hun smartphone. Ieder in hun eigen wereldje bezig met een bepaalde vorm van virtuele interactie. Mogelijk gemaakt door dat ene kleine woordje dat voor paniek zorgt wanneer het tijdelijk niet beschikbaar is. Wifi of te wel draadloos internet. De levenslijn voor hele generaties, wordt tegenwoordig vrijwel overal aangeboden. Veelal gratis. Vreemd genoeg echter wordt het door veel ondernemers nog gezien als een kostenpost. Een noodzakelijk iets dat er nu eenmaal bij hoort. Terwijl het kinderlijk eenvoudig is om er juist geld mee te verdienen!

Stap op een willekeurige horeca ondernemer af en vraag hem iets over de aanwezige Wifi. Kans is groot dat het gesprek meteen wordt afgekapt door duidelijk te maken dat ze er geen verstand van hebben. Dat dit allemaal naar volle tevredenheid wordt geregeld door hun IT-persoon of hun provider. En dat zij geen klachten hebben, net zomin als hun klanten.

Blijkbaar wordt Wifi niet gezien als een hulpmiddel maar als techniek. En dat is zoals we allemaal weten moeilijk. Dus … afblijven en overlaten aan de experts. En als deze laatste je bevestigen in je vermoeden door je in slaap te sussen, waarom dan je vingers branden?

Maar wat als de huidige beleving niet overeenkomt met de werkelijkheid? Wat als het heel eenvoudig is betere apparatuur aan te sluiten? Zodat data niet meer naar Amerika verdwijnt maar de ondernemer zelf inzage krijgt in zijn Wifi klanten? En dit volledig legaal. Conform de richtlijnen van de nieuwe Europese spelregels!

Voor de ondernemer betekent dit, dat met een paar simpele handelingen, de relatie met de klant naar een nieuw en hoger level kan worden getild. Een level waarop de klant niet langer een anoniempje is, maar een klant van vlees en bloed die serieus genomen wordt. Eenvoudig welkom wordt geheten als hij terugkomt. Een felicitatie krijgt met zijn verjaardag of een gratis kop koffie krijgt aangeboden omdat hij bijvoorbeeld voor de 5e keer terugkomt.

Praktijkvoorbeelden laten zien dat het een veilige, simpele en effectieve manier is om van klanten terugkerende ambassadeurs te maken en daarmee omzet en winst te vergroten.

Ik daag (horeca) ondernemers bij deze uit om van hun standaard Wifi een dynamische  klantenmagneet te maken. Weten hoe?

Deel via Social Media: